Ege Bölgesi’nin önemli kentlerinden biri olan Aydın’da yaşayan vatandaşları, faiz artışları ve kredi sıklaşması olumsuz etkiledi. Yaşanan süreç doğrultusunda vatandaşlar nakit paraya ulaşmakta zorluk yaşıyor. Vatandaşların nakit paraya ulaşmakta güçlük çekmesi, özellikle gayrimenkul satışlarının düşmesine neden oldu.

Aydinda Ev Satislari Durdu Asgari Ucretli Ve Devlet Memuru Artik Ev Alamaz 488682 F76Afc25Da8039Dda8D88B592Eed50Db

Başkan yardımcısı Süvari sahte hesaplara ateş püskürdü Başkan yardımcısı Süvari sahte hesaplara ateş püskürdü

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Kentin tanınmış gayrimenkul uzmanlarından Mahmut Yörük, yaşanan süreçlerin doğrultusunda ev satışlarının düştüğünü söyledi. Aynı zamanda Mykanguru Emlak Sahibi olan Yörük, ev satışlarının düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak “Faiz artışları ve kredi sıklaşması vatandaşın bütçesini olumsuz etkiledi. Şu anda ev satışları durdu. Özellikle şu anda asgari ücretli ile tek çalışan devlet memuru bu şartlar altında ev alamaz. Alım gücü düşen vatandaş, artık bir şey satmadan ev alamaz duruma geldi.” ifadelerini kullandı. Şu anda 1-5 ile 2,5 milyon TL arasında değişen fiyatlarla 1+1 evlerin daha çok satıldığını kaydeden Yörük, bunun da vatandaşlar tarafından yatırım olarak değerlendirildiğini vurguladı.

Aydinda Ev Satislari Durdu Asgari Ucretli Ve Devlet Memuru Artik Ev Alamaz 488682 Bbade4Aa86108D346Fce388D1Ddc094D

“KİRALIK EV BULMAK ZOR”

Mahallenin konumu ve evin özelliklerine göre de kira fiyatlarının da değiştiğini kaydeden Yörük, “Şehir merkezinde oturabilecek kiralık evlerin fiyatı 15 bin liradan başlıyor. Merkezi mahallelerde ise 1+1 eşyalı kiralık evlerin fiyatı şu anda 15 bin ile 25 bin arasında değişiyor. Kiralık evden çıkıp başka bir yerde ev tutmak da ciddi maliyet gerektirdiği için ev sahibi ve kiracı, artık bir noktada anlaşmak zorunda kalıyor. Bu durumda kiralık ev sayısını düşürüyor.” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ