Yaşam

Aydın'da acıyla yoğrulmuş bir hayat: Cemal öğretmen, sokakta mey çalarak teselli buluyor

Tüm ailesi Adıyaman'daki deprem felaketinde enkaz altında can veren Cemal Şahinkaya (66) Aydın’da sokak müziği yaparak ile hayata tutunmaya çalışıyor. Yaşadığı büyük kayıplara rağmen yaşama umudunu kaybetmeyen Şahinkaya, sokaklarda mey çalarak hem kendini bir nebze olsun teselli ediyor hem de insanlara mutluluk katıyor.

Aydın'da acıyla yoğrulmuş bir hayat: Cemal öğretmen, sokakta mey çalarak teselli buluyor
Abone Ol

Loading...

ÖZEL HABER - 6 Şubat’ta asrın felaketinin yaşandığı şehirlerden biri olan Adıyaman’daki depremde müzik öğretmeni Cemal Şahinkaya’nın eşi Müzeyyen (65), çocukları Onur (26), Furkan (21) ve Tuğçe enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Depreme sırasında konser için gittiği Ankara’da bulunan Cemal Şahinkaya, Adıyaman’a dönerek enkazlar altında ailesini ararken, yaşanan ikinci büyük depreme yakalandı. Şahinkaya, şiddetli sarsıntının ardından kaldığı molozların altından 4 gün sonra kurtarıldı. Beyninde hasar oluşan ve mesleğinden malulen emekli edilen Şahinkaya, hayatta kalma mücadelesini Aydın sokaklarında müzik yaparak kazandığı parayla sürdürüyor.

Aciyla Yogrulmus Bir Hayat Cemal Ogretmen Muzikle Teselli Buluyor 561145 4A0Df2Cc50E9A5B2A0102Fe590Fe69D4

AİLESİNİ ENKAZ YUTTU, KENDİSİ KURTÜLDU

Yaşadığı acılara rağmen müzik ile hayata tutunmaya çalıştığını ifade eden Şahinkaya, “Adıyaman’da 7 katlı binanın birinci katında yaşıyorduk. 6 Şubat’taki deprem öncesi ben bir organizasyon için Ankara’ya gitmiştim. O sırada büyük deprem felaketi yaşandı, ailem enkaz altında kaldı. Eşim Müzeyyen ile birlikte çocuklarım Onur, Furkan ve Tuğçe’nin cenazeleri bulunamadı. Ben haberlerden deprem olduğunu öğrenince hemen Adıyaman’a gittim. Ailemi ararken ikinci depreme ben de yakalandım. 4 gün molozlar altında kaldım. Ölmek üzereyken beni buldular ancak oksijensiz kaldığından beynim hasar gördü” dedi.

SOKAK SANATÇISI OLDU

Depremden sonra yetkililerin kendisini Aydın’daki bir öğrenci yurduna yerleştirdiğini belirten Şahinkaya, sokak müziğine nasıl başladığını şu sözlerle anlattı: “Depremden sonra memleketimizde bir süre çadırlarda yaşadım. Daha sonra 25 kişi Aydın’da bir öğrenci yurduna yerleştirildik. Öğrenciler gelince yurttan çıkmak zorunda kaldım. Aydın’da hiç kimsem yok. İsabeyli’de bir kiralık ev tuttum. Müzik öğretmeniydim, beynim hasar gördüğü için mesleğimi yapamaz oldum. Malulen aldığım emeklilik maaşı dışında bir gelirim yok. Bu yüzden sokaklarda mey çalarak müzik yapmaya başladım.”

"TEK DİLEĞİM BU"

Sokakta müzik yaparak hem yaşadıklarını unutmaya hem kendini teselli etmeye çalışırken diğer yandan ise insanları mutlu etmeye çalıştığını ifade eden Şahinkaya, “Adıyaman depreminde eşimi, çocuklarımı, ailemi, evimi, arabamı her şeyimi kaybettim ama yaşama umudumu kaybetmedim. Yüreğim çok buruk olsa da sokak müziği yaparak yaşadığım acıları bir nebze de olsa unutmaya çalışıyorum. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ben kimseye avuç açmadan kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum. Gönlü zengin olanların desteğiyle evimin kirasını çıkarmaya çalışıyorum. Tek isteğim belediye zabıtalarının sokakta mey çalmama müsaade etmesini istiyorum” diye konuştu.