Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bozulmuş ve değiştirilmiş gıda ticareti yapan şahıslara yönelik çalışma başlatıldı. Ekipler tarafından takibe alınan M.Y (29) yönetimindeki transit minibüsle Z.K (38) yönetimindeki otobüse Aydın’ın Köşk ilçesinden Erzincan’a götürülmek üzere sahte zeytinyağları yükleme yapıldığı esnada baskın yapılarak şüpheliler suçüstü yakalandı.

A Y D I N D~1

Bölgeye davet üzerine gelen Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı ekiplerinin yaptığı kontrollerde zeytinyağlarının sahte olduğu tespit edildi. Araçta yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 50 bin TL olan 105 koli içerisinde toplam 2 bin 100 litre sahte zeytinyağı bulundu.

A Y D I N D~3

Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı tarafında şüphelilere 600 bin TL tutarında vergi cezası uygulandı. Aydın İl Tarım Müdürlüğü tarafından gerekli numuneler alınarak sahte ürünlere el konuldu. El konulan ürünler Aydın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına teslim edildi. Şüpheliler hakkında adli ve idari işlemler başlandı.

Aydın’da 10 aranan şahıs yakalandı Aydın’da 10 aranan şahıs yakalandı

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE