Sultanlar Ligi ekibi Aydın Büyükşehir Belediyespor, 2023-2024 kadro planlaması kapsamında transfer çalışmalarını sürdürüyor. Son dünya şampiyonu Eczacıbaşı Dynavit’in kadrosunda yer alan 18 yaşındaki milli pasör çaprazı Defne Başyolcu, Aydın’ın Sultanlarına transfer oldu. Başyolcu, Mavi Beyazlılarla bir yıllık kiralık sözleşme imzaladı.

Kariyerine Nilüfer Belediyespor altyapısında başlayan geçtiğimiz yıl kiralık olarak oynadığı Beşiktaş Ceylan ile şampiyonluk elde ederek takımın Sultanlar Ligi’ne çıkmasına katkıda bulundu. U17 Milli Takımı ile Balkan Şampiyonası üçüncülüğü, U17 Avrupa Şampiyonası ikinciliği elde eden Başyolcu, U20 Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası Finallerinde mücadele etmeye hak kazandı. Filenin Sultanları’nın geniş kadrosuna da seçilen 206 doğumlu pasör çaprazı Başyolcu, FİVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda altın madalya almıştı.

Aydina Taze Kan 481120 534316Ef61D9415305979D9033081332

ANLAŞMA DUYURULDU

Aydın BBSK’dan transferle ilgili yapılan açıklamada, “Hoş geldin, Defne Başyolcu. Yeni sezon kadro planlamaları çerçevesinde çalışmalarını sürdüren takımımız; VNL geniş kadrosunda da yer alan milli pasör çaprazı Defne Başyolcu ile Eczacıbaşı spor kulübünden 1 yıllık kiralık olarak sözleşme imzaladı. Sporcumuzun başarılı bir sezon geçirmesini temenni ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Helal olsun çocuklar! Türkiye EURO 2024'te son 16'ya kaldı Helal olsun çocuklar! Türkiye EURO 2024'te son 16'ya kaldı

“ÇOK HEYECANLIYIM”

Aydın ekibinde forma giyeceği için çok heyecanlı olduğunu belirten Defne Başyolcu, “Gelecek sezon Aydın Büyükşehir Belediyespor’da oynayacağım. İnsallah hepimiz için çok iyi bir sezon olur. Çok heyecanlıyım, yakında görüşmek üzere” diye konuştu.

Kaynak: SPOR SERVİSİ