Küresel ısınma nedeniyle Türkiye’yi etkisi altına alan aşırı sıcakların en çok hissedildiği illerin başında Aydın geliyor. Aydın’da bunaltan sıcaklar insanları adeta havale geçirtiyor. Aydın, bugün de tarihin en sıcak günlerinden birini geçiriyor. Termometrenin 40 dereciyi gösterdiği kentte güneş altında hissedilen sıcaklık 45 dereciyi buluyor. Hal böyle olunca vatandaşlar sıcaklığın etkisinden korunmak için çeşitli yollara başvuruyor.

Aydin Yine Sicaktan Kavruldu 487527 A0A1B09797E76Ef0E5010149A296Cc5F

Alinda kadınları eğitimlerini tamamladı Alinda kadınları eğitimlerini tamamladı

SU SATIŞLARI PATLADI

Ellerinde su şişeleri ile serinlemeye çalışan vatandaşlar özellikle Kent Meydanı’nda sıcaktan kaçarak gölgelik alanlara sığındı. Sıcaktan serinlemeye çalışan çocuklar süs havuzunda vakit geçirdi. Bunaltıcı havadan sıkılan insanların cami, park ve yeşilliklerde uyuması dikkat çekti. Aydın’da bayıltan sıcaklık nedeniyle insanlar çeşme altında başlarını yıkayarak serinlemeye çalıştılar. Kavurucu sıcaktan korunmak için insanlar şapka takarken bazı vatandaşlar ise şemsiye ile dolaştığı görüldü. Sıcaklık nedeniyle su satışlarında patlama yaşandı. Sıcaklarla birlikte su dağıtım bayilerinde su sevkiyatların yoğun olduğu da gözlerden kaçmadı.

Aydin Yine Sicaktan Kavruldu 487527 24F846Fce3Cfa6Eb5F6Eab405E321520

UZMANLAR UYARDI

Uzmanlar kronik hastaların öğle saatinde dışarı çıkmalarının tehlikeli olabileceğini belirtirken yetkililer ise 11.00 ila 16.00 saatleri arasında sıcak hava dalgasından dolayı özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunanların sıcak çarpması ve vücutta sıvı kaybına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE