Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Aydın merkezli 7 büyüklüğünde deprem senaryosuyla Nazilli’de ulusal tatbikat gerçekleştirildi.

Tatbikat, senaryo gereği saat 07:58’de deprem meydana geldiği, ölü ve yaralıların olduğu ihbarının alınmasıyla başladı.

I M G 20241024 W A0020

Tatbikat kapsamında Nazilli’nin bazı noktalarında yaşanan olaylara AFAD, UMKE, itfaiye başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara bağlı arama kurtarma ve sağlık ekipleri ile polis personeli müdahale etti.

Bazı ekipler de olay yerinde saha koordinasyon merkezi, kayıt masası ve barınma çadırı, personel konuşlanma ile iaşe alanları oluşturdu.

FETÖ elebaşı Gülen'in cenazesinde 3 teröristtin kimlikleri belli oldu FETÖ elebaşı Gülen'in cenazesinde 3 teröristtin kimlikleri belli oldu

I M G 20241024 W A0021

24 saat sürmesi planlanan tatbikata, AFAD Konya ve Sakarya ekipleri de katıldı.

Senaryo gereği Yeni Mahalle Fatih İlkokulu’ndaki bir binadaki yıkıma ekipler sevk edildi.

I M G 20241024 W A0022

AFAD başta olmak üzere tüm ekiplerin katılımıyla binada dinleme yapıldı, daha sonra enkazın altında kaldığı tespit edilen kişilerin çıkarılması için binaya giriş alanları belirlendi.

Kesim aletleri yardımıyla duvarı açan ekipler, güvenli şekilde yaralılara ulaştı. 

Sedyeyle çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edilerek ambulanslara taşındı.

I M G 20241024 W A0025

Nazilli İlçe Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, kentteki 3 enkaz noktasını ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi.

Daha sonra enkazdan çıkarılan yaralıların tedavi altına alındığı Sahra Hastanesi’ni ziyaret eden Kan, ADÜ Sümer Park ve Sümer Kampüs alanında kurulan barınma çadırları ve personel konuşlanma alanlarını denetledi.

I M G 20241024 W A0024

Kan, yaşadığı bir deprem anısını hala unutamadığını anlatarak, depreme karşı en koruyucu yöntemin sağlam binalar inşa etmek olduğunu söyledi.

Tatbikatta Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy ve kurum müdürleri hazır bulundu.

I M G 20241024 W A0023

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR