Aydın’ın sektörünün en önemli firmalarından biri olan Atçalı Helva, kaliteli, ekonomik ve doğal ürünleriyle fark oluşturmaya devam ediyor. Kentte beş kuşaktır hizmet veren, bir asırlık Atçalı Helva, baklava, şeker, çikolata, tahin, helva, lokum, pekmez satışı gerçekleştiriyor. Efeler ilçesindeki Yağcılar İçi’nde yer alan, Vardar İş Hanı’nın girişinde hizmet veren Atçalı Helva, bu Ramazan Bayramı öncesi de kaliteli baklava, şeker ve çikolata çeşitlerini uygun fiyatlarla müşterilerine sunuyor. Tamamen doğal olan ürünleriyle sektörde aranan bir firma olan Atçalı, bu bayram öncesi kaliteli, ekonomik ve doğal ürünleriyle vatandaşların ilk tercihi olmayı başardı.

“ÜRÜNLERİMİZ HER KESEYE UYGUN”


Atçalı Helva olarak Aydın’ın esnafı olduklarını belirten Atçalı Helva beşinci kuşak temsilcisi Hasan Vural, “Bizim baklavamız hem ekonomik hem bizim baklavamız doğaldır, el açmasıdır, şekeri şeker, cevizi yerli ceviz, tereyağı olan tereyağıdır, normal olan normaldir. Bizi herkes bilir. Bizim baklavalarımız şekerle şerbetlenir. Herhangi bir katkı maddesi yoktur. Bayram öncesi satışlarımız devam ediyor. Bu bayramda cevizli baklavaya zam yapmadık ve 50 liradan satışa sunuyoruz. İşletmemizde ev baklavası, tereyağlı, saray burma, ceylan ve cevizli dürümlü baklavalarımız var. Ayrıca kadayıfımız var. Anne kadayıfımız var ve içi dışı ceviz. Çok hafif olan anne kadayıfımız bu sene vatandaşlarımız tarafından çok talep gösteriyor. Şeker olarak Ülker, Şölen ve Melodi’nin gibi ünlü markaların ürünlerini satışa sunuyoruz. Birçok çeşit bulunan bu ürünlerimiz her keseye uygun. Fiyatı 45 liradan 200 liraya kadar şeker ve çikolata çeşidimiz var.” dedi.

“35-38 LİRAYA BAKLAVA OLMAZ”


Satışa sundukları baklavalarının tamamının cevizli olduğunu kaydeden Vural, baklava alımları konusunda vatandaşları uyararak “Çünkü Ege Bölgesi’nde tercih edilen baklava, cevizli baklavadır. Baklavalarımızın en önemli özelliği el açmasıdır. Son zamanlarda fabrikasyon baklavalar çıktı. Pek tavsiye etmiyoruz. Normal, doğal, el açması olan ve şekerle şerbetlenmiş olan cevizli baklavanın kilosu 100 lira ama yerine göre bizim burada Yağcılar İçi’nde 60 liraya kadar fiyatı inebilir. Ama bugün görüyoruz ki çok yerlerde yapay fabrikasyon baklavacılar açıldı. Bunların hiçbiri de Aydın’ın esnafı değil, dışarıdan geliyorlar. 35 ve 38 liraya cevizli baklava zehirdir, bu fiyata baklava olmaz. 48 liraya Antep fıstıklı baklava olmaz, iç Antep’in kilosu zaten 300 lira. Lütfen vatandaşlar buna çok dikkat etsin. Bu dükkanların önlerinde kuyruk var ama vatandaşlar, bilmiyor ve kandırılıyor. Cevizli baklava 60 liradan aşağıya olmaz.” diye konuştu.
Geçen yıllardaki satışlar olmadığını ancak bu yılki satışlardan da memnun olduklarını dile getiren Varol, “Genel olarak satışlardan memnunuz. Vatandaşlarımız geçmiş yıllarda tepsi olarak alıyordu ancak şimdi ise iki kilo alıyor. Herkesi her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan Bayramı öncesi Atçalı Helva’ya bekliyoruz.” şeklinde konuştu.