Geçtiğimiz günlerde bir haber sitesinde gündeme gelen, 'Nazilli Belediyespor’a vurgun yaptılar’ başlıklı haberin ardından açıklamalarda bulunan Akyel, kulübün basın sözcüsü olan Özgen Türker’e ateş püskürdü.
Basında gündeme gelen sezon başında yapılan Kızılcahamam kampında Akyel’in 21 bin lira tutarında özel harcama yaparak faturasının kulüp tarafından ödendiği yönündeki haberin gerçekleri yansıtmadığını söyleyen deneyimli hoca, Türker’in kamuoyunu yanlış yönlendirerek başarısızlıklarını örtmeye çalıştığını iddia etti.
“HODRİ MEYDAN”
Sezon başında Kızılcahamam kampında otelde 21 bin liralık harcama yaparak kulübü zarara uğrattığı yönündeki açıklamaların, yöneticilerin uydurduğu kuyruklu bir yalan olduğunu dile getiren Akyel, "Otel orada. Gidip faturayı çıkarsınlar benim oradaki harcamam 21 bin değil de, bin lira çıkarsa, o zaman ne diyecekler? Bunu söyleyenleri ispata davet ediyorum. Şayet bunu ispatlamayanlar namert ve şerefsizdir, hodri meydan” ifadelerini kullandı.“HİÇ BİR MENAJERLE ÇALIŞMIYORUM”
Akyel, bugüne kadar hiçbir menajerle çalışmadığını açıklayarak haberde geçen Paşa isimli menajerin kulübe bir futbolcu getirdiğini söyledi. Teknik direktör olarak transfer sezonunda kulübe dört futbolcu getirdiğini açıklayan Akyel, "O futbolcuların dördü de başarılı oyunculardır, bu da ortadadır” diye konuştu.“KENDİLERİ TAKIM KURMAYA ÇALIŞIYORLAR, BU YÜZDEN BIRAKTIM”
Deneyimli hoca transfer sezonunda yöneticilerin menajerlerle görüşerek kafalarına göre kadro yapmaya çalıştığını ve bu nedenle de rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Takımı kendim bıraktım” dedi.Kulüp yöneticilerinin kendi başarısızlıklarını örtbas etmek için kendisi hakkında olumsuz açıklamalar yaptıklarını öne süren Akyel, sezon başından beri kurdukları kadrodan 11 futbolcunun paralarını alamadıkları için federasyona başvurdukları söyledi.
“ERDOĞAN EKER, GÖSTERMELİK BAŞKAN”
Kulüp Başkanı Erdoğan Eker’in çok iyi bir insan olduğunu kaydeden Fatih Akyel, transfer başta olmak üzere Kulüp Başkanı'na hiçbir konuda danışmadıklarını ve karıştırmadıklarını savunarak, "Kulüp Başkanı'nı adeta orada kukla olarak kullanıp göstermelik başkan ilan etmişler. Eker de bu konudan rahatsızlık duyduğu için istifasını verdi ama ne yaptılarsa adamın evine gidip kendisine yalvararak istifa etmemesi yönünde ikna etmişler. Erdoğan Başkan düzgün bir insan ve bu işi de düzgün yapmak istiyordu" şeklinde konuştu.“FUTBOL CAMİASINDAKİ EN KÖTÜ YÖNETİM”
Nazilli Belediye başkanı Haluk Alıcık’ın ısrarla kendisiyle çalışmak istediklerini söylemesinin ardından bazı futbolcularla telefon görüşmesi yaparak kulüp hakkında olumsuz bilgi aldığını açıklayan Akyel, futbolcunun kendisine, “Futbol camiasındaki en kötü yönetim burada” demesiyle birlikte gelmekten vazgeçtiğini ifade etti. Akyel, şunları kaydetti: "Haluk Başkan beni ısrarla görüşmeye çağırdı. Ben de görüşmek için geldim ancak bana, 'Senin işine hiç kimse karışmayacak, istediğin transferi yapabileceksin' dedi. Bu şartlar altında imza attım ancak daha sonra kandırıldığımı anladım. Çünkü işime karışılıyordu, transferi bile doğru dürüst bana bırakmadılar, kendileri yaptılar.”“MAÇ SIRASINDA YEDEK KULÜBESİNİ TELEFONLA ARAYIP, OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAMI İSTİYORDU”
Nazilli’de kötü günler geçirdiğini açıklayan Akyel, kendisine anlaşmayı imzalamadan önce hiçbir işine karışılmayacağının söylenmesine rağmen, istediği hiçbir futbolcunun alınmadığını vurguladı.Akyel, sözlerini şöyle tamamladı: "Bana, 'Şampiyonluğa oynayacak kadro kur' dediler. Ama istediğim futbolcuları almadılar. Kadroyu kendileri kurdular. Basın Sözcüsü Özgen Türker ise müsabakalar sırasında yedek kulübesindeki sportif menajer Muzaffer'i telefonla arayarak oyuncu değişikliği yapmamı istiyordu. Şimdi ise takımın bu kötü gidişatından teknik heyeti suçluyorlar. Ama kendi başarısızlıklarını kapatmaya çalışıyorlar."