Didim Zeytin Festivali kapsamında binlerce kişinin katılımıyla kırılan Guinness Dünya Rekoru organizasyonunda Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ve belediye yönetiminin yer almadığını belirten Cengiz, bu durumun kamuoyuna açıklanması gerektiğini ifade etti.
"ORTADA BÜYÜK BİR EMEĞİN BAŞARISI VAR"
Organizasyonun ilçe için tarihi bir anlam taşıdığını vurgulayan AK Partili Savaş Cengiz, Didim'in üretim gücünün ve tarımsal mirasının dünyaya tanıtıldığını belirtti. Başarıda emeği geçen kurumlara teşekkür eden Cengiz, sürecin Didim Ziraat Odası Başkanı Dr. Hilmi Yıldırım ve ekibinin yoğun çabası, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun desteği, Didim Kaymakamlığı ve Valiliğin katkılarıyla gerçekleştiğini dile getirdi.

"ÜRETİCİYE SAHİP ÇIKMAK YALNIZCA KENDİ ETKİNLİĞİNE KATILMAK MIDIR?"
Açıklamasında Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay’a sorular yönelten Cengiz, şu ifadeleri kullandı:
"Daha birkaç gün önce zeytin üreticileriyle buluşan, Zeytin Pazarı'nı açan ve her fırsatta üreticiye sahip çıktığını ifade eden Sayın Hatice Gençay'a sormak istiyorum: Üreticimizin emeğine sahip çıkmak yalnızca kendi düzenlediğiniz etkinliklere katılmak mıdır? Didim'in zeytini sizin açıklamalarınızda kıymetli de, dünya rekoruna ulaştığı organizasyonda neden aynı değeri görmüyor?" sözleriyle tepki gösterdi.
Belediye başkanlığı makamının yalnızca kendi kurumsal etkinlikleriyle sınırlı olmadığını savunan Cengiz, kentin ortak başarılarına sahip çıkmanın ve kurumsal sorumluluk üstlenmenin bir gereklilik olduğunu kaydetti.

"KONU FOTOĞRAF KARESİ DEĞİL, KURUMSAL DUYARLILIKTIR"
Meselenin kişisel görünürlükten öte bir anlayış farkı olduğunu belirten Meclis Üyesi Cengiz, “Mesele, Didim'in ortak başarısına karşı gösterilen kurumsal duyarlılıktır. Sayın Hatice Gençay'dan beklentimiz açıktır: Didim'in adını dünyaya duyuran böylesine önemli bir organizasyonda neden yer almadığını kamuoyuna açıklamalıdır. Didim Ziraat Odamızın emeğiyle, Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle, kamu kurumlarımızın katkısıyla ve binlerce hemşehrimizin katılımıyla kazanılan bu başarı hepimizindir. Didim'in başarısına sahip çıkmak bir siyasi tercih değil, bu kente karşı sorumluluktur. Çünkü makamlar geçici, Didim'in değerleri ve başarıları kalıcıdır.




