AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Av. Fatih Gürer, Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye hizmetleriyle ilgili verdiği bu cevaba ilişkin açıklamada bulundu. Gürer, itfaiye araçlarının yetersizliği ve hizmet noktalarının azalması nedeniyle oluşabilecek risklere dikkat çekerek, “Can kaybı olduğunda hesabını veremezsiniz” diyerek belediyeye gerekli önlemin alınması için çağrıda bulundu.

Ak Partili Gurer Can Kaybi Oldugunda Hesabini Veremezsiniz 56062H4 3A8A792B58Cd6E3D340B80663E1B2148

“ÖLÜME Mİ TERK EDİLECEK?”

AK Partili Gürer, belediyeden verilen cevapta, Aydın’daki itfaiye araçları arasında en uzun merdivene sahip aracın 37 metre olduğu ve bunun yalnızca 13 kata ulaşabildiğinin belirtildiğini söyledi. Efeler, Nazilli ve Söke ilçelerinde bulunan 14, 15 ve 16 katlı binalarda çıkabilecek yangınlara müdahale edilemeyeceğini vurgulayan Gürer, “Bugüne kadar hiç risk analizi yapılmadı mı? Bu katlarda oluşacak yangında kaçamayacak durumda olan insanlar nasıl kurtarılacak? Ölüme mi terk edilecek? Vicdanen nasıl rahat olabiliyorsunuz? Can kaybı olduğunda hesabını veremezsiniz.”

AK Parti Aydın’dan da saldırıya tepki geldi AK Parti Aydın’dan da saldırıya tepki geldi

Ak Partili Gurer Can Kaybi Oldugunda Hesabini Veremezsiniz 560624 94Ee5F8F04775E8338C76C4Bbcdc604B

İTFAİYE HİZMET NOKTASI AZALDI

Gürer ayrıca, Aydın’ın Büyükşehir Belediyesi olmadan önce 17 ilçe ve 36 beldede itfaiye hizmet noktası bulunduğunu, ancak Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra bu sayının 33’e düştüğünü ifade etti. Bu durumun personel ve araç eksikliğini net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Gürer, “Bazı bölgelerdeki yangın yerine ulaşım mesafesi mecburen uzamak zorunda kalmıştır. Örneğin; Söke hizmet noktasından 15-35 kilometre uzaklıkta olan Güllübahçe, Atburgazı, Tuzburgazı veya Doğanbey"de çıkacak yangına kaç dakika sonra müdahale edebileceksiniz? Malesef yanan ev ise gidinceye kadar kül olacaktır. Bu sebeplerden dolayı ivedi bir şekilde risk analizi yapılmalı, ihtiyaç duyulan personel araç ve gereçlerin alınması sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ