ADÜ öğrencileri, "dijital kadavra" ile anatomiyi sanal ortamda hem daha kolay öğreniyor hem de detaylı inceleme fırsatı yakalıyor. Türkiye’de ‘sanal diseksiyon’ masası şeklinde kullanımda olan uygulamalar bulunmasına rağmen, ADÜ’de kullanımına başlanacak bu proje VR ve yazılım desteği ile kullanıcılara çok daha gerçekçi çözümler sunuyor. ADÜ’de yerli ve milli üretime destek hamlesi kapsamında hayata geçen projelerin bir parçası olarak geçtiğimiz sene VR destekli "dijital kadavra" tasarlanmasına yönelik çalışmalar Rektör Prof. Dr. Bülent Kent’in koordinasyonunda başlatılmıştı. Bu kapsamda ADÜ Teknokent bünyesinde VR destekli "Dijital Kadavra" cihazı geliştirildi.

Aduden Bir Ilk Daha 465930 Ae5D7592D6140625C467B1E3C76C3E78

“ÖĞRENCİLERİMİZE REHBER OLACAĞIZ”

Gelinen noktanın ADÜ ve Aydın için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, günümüz rekabetçi piyasa koşullarında çok fazla faktörün rekabetçiliği etkilediğini ifade ederek; “Sadece iş gücü ve malzeme maliyetleri yönünden rekabetçi olmak artık günümüz pazarında yeterli değil. Yaptığımız çalışmalarla Aydın’ın ve ülkemizin önemli firmalarından oluşan iş ortakları ağı ile çok kıymetli bilgi, teknoloji ve çözümleri sunmayı ve medeniyetimize katkı sağlamayı istiyoruz. Ülkemizin yüksek teknoloji üreten bir ülke olmasını sağlayacak vizyon, Cumhuriyetin ikinci yüzyılı için tasarlanan kalkınma amaçlı tüm stratejilerin ve hedeflerin merkezinde olmalıdır. Nitelikli insan kaynağı kapasitemizi geliştirmek için yenilikçi ve teknolojiyle bütünleşik eğitim sistemi bizim göreve geldiğimizden bu yana varmak istediğimiz hedef noktayı oluşturmaktadır. İnşallah bu gibi çıktılarla öğrencilerimize ışık olacak, onlara kıymetli firmalarımızla birlikte inşa edilen yeni medeniyet yolunda rehber olacağız” dedi.

Aduden Bir Ilk Daha 465930 2D6Aa06Bd2F0B7C059A651Bc9481Ba0E

3 BOYUTLU İNCELEME

Çeşitli katmanlardan oluşan cihazın en önemli özelliği sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik sistemini en iyi şekilde kullanma özelliğine sahip olması. Bir insan boyu kadar olan platformda öğrenciler, kas, üreme ve sindirim sistemi gibi tüm aşamaları 3 boyutlu görüp inceleyebiliyor. İnsan vücudundaki tüm sistemleri bu cihaz sayesinde detaylı ve anatomik olarak çalışabilen öğrenciler, "VR gözlükle" organları tek tek çıkartıp gözlem yapma imkânı da buluyor. “Dijital kadavra” platformu, ADÜ Tıp Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından kullanılmaya başlanacak.

Aduden Bir Ilk Daha 465930 15E860Fcd8253A7619Eab2A6B43677A0

Muhabir: Kazım Yörükce