Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Merkez Kampüsü, öğrenci topluluklarının tanıtım ve üye kabul etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren 133 öğrenci topluluğu, açtıkları stantlarda çalışmalarını anlatarak yeni üyelerle buluştu.
133 TOPLULUK STANT AÇTI
Etkinliğin açılışına ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem, Prof. Dr. Erkan Salan ve Prof. Dr. Cengiz Özarslan ile Genel Sekreter Vekili Tanfer Bilge ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Kampüste kurulan stantlarda topluluklar, yürüttükleri faaliyetleri tanıtarak planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öğrenciler de ilgi duydukları alanlarda faaliyet gösteren toplulukları yakından tanıma ve üyelik başvurusu yapma imkânı buldu.
“SOSYAL AÇIDAN DA DONANIMLI BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ”
Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, stantları tek tek ziyaret ederek topluluk temsilcilerinden yürütülen çalışmalar ve gelecek dönem projeleri hakkında bilgi aldı. Öğrencilerle sohbet eden Kent, üniversite bünyesindeki sosyal faaliyetleri her zaman desteklediklerini ifade etti.
ADÜ’nün öğrenci odaklı bir anlayışı benimsediğini vurgulayan Rektör Kent, eğitimi yalnızca akademik başarıyla sınırlı görmediklerini belirtti. Kent, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal yönden de donanımlı bireyler olarak yetişmelerine önem verdiklerini dile getirdi.
KAMPÜSTE MÜZİK VE DANS COŞKUSU
Etkinlik kapsamında farklı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de öğrencilerle bir araya geldi. Kurum temsilcileri, faaliyet alanları ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
Yoğun katılımla gerçekleşen organizasyonda müzik dinletileri, halk oyunları ve dans gösterileri de sahnelendi. Stantlarda düzenlenen çeşitli etkinliklerle hareketlenen kampüste katılımcılara lokma ve tavuk-pilav ikram edildi. Öğrenci topluluklarını bir araya getiren etkinlik, kampüs yaşamına renk kattı.





