ADÜ Hastanesi, tıp eğitiminde çığır açan bir yenilikle öğrencilerine Dijital Kadavra ile eğitim fırsatı sunmaya başladı. Bu gelişmiş teknoloji, öğrencilere insan anatomisini interaktif ve üç boyutlu bir ortamda öğrenme imkânı tanıyor. Cihazın en dikkat çekici özelliklerinden biri, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojilerinin en iyi şekilde entegre edilmiş olmasıdır. Bir insan boyu kadar olan platformda, öğrenciler kas, üreme ve sindirim sistemlerini üç boyutlu olarak inceleyebiliyor. İnsan vücudundaki tüm sistemleri bu cihaz sayesinde detaylı ve anatomik olarak çalışabilen öğrenciler, VR gözlükler sayesinde organları tek tek çıkarıp gözlemleme imkânı buluyor. Bu sayede eğitim süreci hem daha etkili hem de daha ilgi çekici hale geliyor.

Adu Dijital Kadavra Ile Tip Egitiminde Cigir Aciyor 509528 2F0C6Aa61Df79919F7D62Dd118B6Be39

Bakan Kurum İl İl Açıkladı: İşte Verilecek Yeni Kira Destekleri Bakan Kurum İl İl Açıkladı: İşte Verilecek Yeni Kira Destekleri

ANATOMİSANAL ORTAMA TAŞINDI


Öğrenciler, dijital kadavra ile anatomiyi sanal ortamda daha kolay öğreniyor ve detaylı inceleme fırsatı yakalıyor. Türkiye’de sanal diseksiyon masaları şeklinde uygulamalar bulunmasına rağmen, ADÜ’de kullanımına başlanacak bu projenin diğerlerinden en büyük farkı, VR ve yazılım desteği ile çok daha gerçekçi çözümler sunması olarak değerlendiriliyor. Bu teknoloji, öğrencilerin tıp eğitiminde teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmelerine olanak sağlıyor ve onları modern tıbbın gereklerine en uygun şekilde hazırlıyor.

Adu Dijital Kadavra Ile Tip Egitiminde Cigir Aciyor 509528 96Ca08B6D6Ad0C728Cc43Ec3914731Cf

“DEVRİM YARATACAK BİR YENİLİK”


Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil, dijital kadavra sistemi ile ilgili yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi: “Hastanemiz, geleceğin hekimlerini dünya standartlarında eğitmek için attığı bu büyük adımla, tıp eğitiminde Türkiye’deki öncüler arasında yer alıyor. Dijital kadavra sistemi ile yapılan eğitimler, öğrencilerin hem teorik hem de pratik bilgilerini en üst seviyeye çıkararak, modern tıbbın gereksinimlerine en uygun şekilde yetişmelerini sağlıyor. Bu teknoloji, sadece eğitimde değil, tıbbın geleceğinde de devrim yaratacak bir yenilik. Öğrencilerimize insan vücudunu her açıdan inceleyebilecekleri, organları ayrıntılı olarak çalışabilecekleri bir ortam sunuyoruz. Sanal gerçeklik ve yazılım desteği sayesinde, eğitimde sınırları zorluyoruz. Öğrencilerimiz VR gözlüklerle organları sanal olarak çıkarıp, tek tek inceleyebiliyor. Bu imkân, geleneksel yöntemlerin ötesinde bir eğitim deneyimi sunuyor” dedi.

Adu Dijital Kadavra Ile Tip Egitiminde Cigir Aciyor 509528 31Fae13E648919919Ed58901C782047F

“REKTÖRÜMÜZE MİNNETTARIZ”


Başhekim Prof. Dr. Mücahit Avcil, projeye verdiği destekten dolayı ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’e teşekkürlerini sunarken, şunları ifade etti:" Rektörümüzün bu yenilikçi projelere verdiği destekle, üniversitemiz eğitimde dünya standartlarına ulaşmış durumda. İnsan hayatına dokunarak hizmet etmeyi ilke edinen bu değerli ekibin bir parçası olmak, benim için büyük bir onur. Her adımda insan sağlığını ve kaliteyi önceliklendiren, bu tür yenilikçi projelerle üniversitemizi ileriye taşıma vizyonumuzu destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent’e minnettarız, kendisinin katkıları sayesinde, eğitimde yeni bir çağı başlatıyoruz" diye konuştu.

Adu Dijital Kadavra Ile Tip Egitiminde Cigir Aciyor 509528 69Eb4C4F1B1584Efb3C36F978Ea34359

Kaynak: HABER MERKEZİ