2017-2018 Sezonu U17 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları, 75 ilden 127 takımın katılımıyla, 6’şar takımlı 19 grupta ve 5 takımlı 1 grupta 07-10 Haziran 2018, 4’er takımlı 2 grupta ise 08–10 Haziran 2018 tarihlerinde oynanacak.
  Aydın’dan Kuşadasıspor ve İbrahim Gülümser Genç Efespor'un (İGGE) temsil edeceği Türkiye Şampiyonası’nda hedef ilk olarak birinci kademe maçlarını geçerek ikinci kademeye yükselmek olarak belirlendi. Kuşadasıspor ve İGGE’nin Isparta ya da Manisa Grup Merkezi’nde mücadele etmesi bekleniyor.
  İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Sakarya, Bartın, Kütahya, Manisa, Aydın, Isparta, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Çankırı, Amasya, Giresun, Sivas, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Siirt ve Ardahan grup merkezlerinde oynanacak 1. kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olacak 22 takımın katılımıyla 2. kademe müsabakaları 4 merkezde oynanacak. 2. kademe müsabakaları sonunda gruplarında birinci olan 4 takım, final müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.