Su parkı ve kaydırak üretiminde Türkiye'nin ve dünyanın sayılı firmalarından biri olan Polin Holding, finansal zorluklar nedeniyle konkordato talebinde bulundu. Merkezi Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan şirketin başvurusu üzerine mahkeme, daha önce verilen 3 aylık geçici mühletin ardından 2 ay daha ek süre tanınmasına karar verdi.
Kapsamlı Koruma Kararı
Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi’nin verdiği geçici koruma kararı, sadece ana şirket Polin Holding’i değil, grup bünyesindeki Polin Dış Ticaret A.Ş., Polin Su Parkları ve Havuz Sistemleri A.Ş., Futuraform Kompozit ve Reklam Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Polin Park Servis Hizmetleri A.Ş.'yi de kapsıyor. Ayrıca, şirketin kurucusu Enver Pakiş’in çocukları olan Barış Pakiş, Başar Pakiş ve Bilge Pakiş de geçici mühlet kararına dahil edildi.
Sektördeki Gücünü Kaybetmemeye Çalışıyor
49 yıllık bir geçmişe sahip olan Polin Holding, 1976 yılında Yugoslavya göçmeni Enver Pakiş tarafından kuruldu. 2013’te holdingleşen firma, su parkları dışında akvaryum, safari park ve eğlence sistemleri alanında da faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar 118 ülkede 3 binden fazla projeyi hayata geçiren şirket, dünya genelinde güçlü bir marka olarak biliniyor.
Gebze’de 100 bin metrekarelik bir üretim tesisinde yaklaşık 1.500 kişiye istihdam sağlayan firma, sektördeki büyüklüğü ve ihracat kapasitesiyle dikkat çekiyor. Polin Holding, Fransa, Çin, Rusya, Fas ve Kuzey Makedonya gibi ülkelerdeki ofisleriyle küresel pazarda da önemli bir oyuncu konumunda.
Gelecek, Komiser Raporlarına Bağlı
Konkordato süreci kapsamında mahkemenin atayacağı komiserler, Polin Holding’in mali yapısını, borç ödeme kapasitesini ve yeniden yapılandırma olanaklarını inceleyecek. Hazırlanacak raporlar doğrultusunda şirketin geleceği netlik kazanacak.