Gıda Dostu Derneği tarafından geliştirilen “Afiyet Olsun İsraf Olmasın’ sloganıyla sürdürülen Turuncu Bayrak uygulaması Didim’de ilk kez 5 yıldızlı otelde de uygulanmaya başlandı. Didim Akbük mahallesinde faaliyet gösteren Maxeria Blue Didyme otelde, israfın önüne geçilmesi noktasında açılan stantlarda müşterilere uyarısı yazılar asılırken, gıda israfının önüne geçilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında otelde çalışan tüm personel proje kapsamında eğitimler alırken, özellikle yiyecek ve içecek konusunda yapması gereken adımlarla ilgili bilgiler verildi. Maxeria Blue Didyme otelde bu kapsamda müşterilere aracılığıyla israf konusuna dikkat çekilirken, çocuklarda ellerinde broşürlerle projeye katkı sundu.
Otel yetkilisi Simge Kamacı, Turuncu Bayrak’ yöntemiyle hayata geçirilen “Afiyet Olsun İsraf Olmasın’ sloganıyla sürdürülen projeyi Didim’de uygulayan ilk otel olduklarını belirterek, israf konusunda otel çalışanlarının da eğitime tabii tutulduğunu söyledi. Projenin hem ülke geleceği hem de otel açısından önemine değinen Kamacı, bu tür sürdürebilir projeleri devam edeceklerini kaydetti.
Dünyada ve Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan bu sistemin işletmelerde tepe yöneticiden komiye kadar tüm personeli israf konusunda duyarlı hale getirmeyi amaçlarken, misafirlerin de duyarlılığa ortak edilerek sonuç alınıyor.