31 Mart yerel seçimleri biteli 1 ay oldu. Seçim sonuçları vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. Yerel seçim olmasına rağmen ekonomik vaatlerin bolca görüldüğü bir seçim oldu. Zaten seçim sonuçlarına bakıldığında da ekonominin seçim sonuçlarında büyük rolünün olduğu görüldü.

Seçimden sonra ilk adım, bayrama girmeden hemen önce 6 Nisan’da kredi kartı faizleri güncellenerek yapıldı. Genel olarak Merkez Bankası politika faizini belirlediği gün, faizlerde değişiklik var ise, doğal kredi kartı faizleri de etkilenirdi. Ancak Kasım ayından sonra Merkez Bankası politika faizi artsa da artmasa da kredi kartı faizleri değişmedi. Seçim öncesinde yapılmayan artış, seçim sonrasında yapılmış oldu.

Eskiden kredi kartından harcamanın faizi ile, nakit avans faizleri aynıydı. Mayıs 2023 genel seçim sonrası farklılaştırmışlardı.

Şimdi kredi kartı harcamasının asgarisinin ödeyip kalanın faizi farklı, nakit avansın faizi farklı, üstüne bir de bu faizlere ek toplamda %30 oranında 2 adet vergi de gelmektedir.

Üstüne 1 ay öncesinde bankaların bildirme zorunluluğu ortaya çıkınca, ne zaman neye hangi faiz uygulanıyordu vatandaşın kafası iyice karıştı.

Yılbaşından bu yana maaşlar değişmedi ama ürün ve hizmetlere zamlar gelmeye devam ediyor. Üstüne de Merkez Bankası’nın hükümete yazdığı mektupta asgari ücrete zam yapılmaması tavsiyesi yer alıyor. Hiçbir şeye zam gelmesin, maaşlara da zam verilmesin. Ancak her şey zamlanırken emeğin ücretinin artmaması düşünülemez. Krizin faturası sabit maaşlıya çıkarılmamalıdır.

Satın alma gücümüzün arttığı bir Türkiye dileğiyle.