TRT 1 ekranlarının merakla takip edilen dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, gerek konusu gerekse oyuncularıyla sıklıkla gündeme gelmekte. Sevilen dizinin bu seferki merak konusu ise çekim yeri olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki dizi severler tarafından sıkça araştırılan, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi nerede çekiliyor? İşte detaylar…

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Nerede Çekiliyor?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi adlı dizi Kocaeli’nin Gebze ilçesinde çekilmektedir. Oyuncuların İstanbul’da yaşaması ve Gebze’nin buraya yakın olması ise, dizi setinin Kocaeli’nde kurulmasının en büyük nedenidir.

Farabi Kimdir? Neyi İcat etti? Ünlü Filozof Hakkında Tüm Merak Edilenler! Farabi Kimdir? Neyi İcat etti? Ünlü Filozof Hakkında Tüm Merak Edilenler!

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi Nerede Cekiliyor 2

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Dizi Seti Nerede?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi dizisi nerede çekiliyor sorusuna genel anlamda bir cevap verdikten sonra, biraz detaylara inelim… Bu kapsamda dizi severler tarafından oldukça merak edilen, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Gebze'nin neresinde çekiliyor sorusunu cevaplayalım.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi konusundan dolayı oldukça geniş bir alanda çekilmesi gereken diziler arasında yer almaktadır. Çünkü dizi buram buram tarih kokan bir konuya sahiptir. Dolayısıyla özellikle savaş sahneleri için geniş bir çehrenin bulunması oldukça önemlidir.

Bu sebeple Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi adlı dizi, Gebze’de bulunan bir platoda çekilmektedir. Yaklaşık olarak 60 dönümlük bir araziden oluşman plato, diziye ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca bu plato atmosfer açısından da dizinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi Nerede Cekiliyor 1

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Konusu Nedir?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi nerede çekiliyor sorusuna detaylı bir cevap verdikten sonra, dizinin heyecanla izlenen konusunu inceleyelim… Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi adlı dizi, konusu gereğince tarih içermektedir.   

Tarihten önemli bir yer tutan ve Kudüs’ün fatihi olarak adlandırılan Sultan Selahaddin, İslam birliğini sağlamak amacıyla Haçlılar ile savaşmaktadır. Bu kapsamda ise İslam dünyasında önemli bir yeri olan Kudüs’ü Haçlılardan geri almak istemektedir.

Bu sebeple tarihte Serhad Gazileri olarak geçen askerlerin başında gelmekte ve Haçlılar ile günlerce süren bir mücadeleye girmektedir. Selahaddin Eyyübi’nin hayat amacı da bu doğrultuda ilerlemektedir. Öyle ki Sultan Selahaddin Eyyübi, ‘Cihana adalet Kudüs'e hürriyet’ anlayışıyla yetişmiştir.

Dolayısıyla dizi Kudüs Fatihi Sultan Selahaddin Eyyübi’nin, kutsal toprakları tekrardan İslam dünyasına kazandırma mücadelesini konu almaktadır.

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi Nerede Cekiliyor 4

Selahaddin Eyyübi Hikayesi Gerçek Mi?

Selahaddin Eyyübi, İslam tarihinde oldukça önemli bir hükümdar olarak anılmaktadır. Bu kapsamda Eyyübiler Devleti'nin kurucusu ve ilk hükümdarı olarak bilinmektedir.

Dizide de geçtiği gibi hayattaki nihai amacı, kutsal toprak Kudüs’ü İslam dünyasına geri kazandırmak olmuştur. Sultan Selahaddin Eyyübi bu kapsamda Haçlılar ile savaşmıştır. 20 Eylül 1187 de başlattığı kuşatmayla ise amacına ulaşmıştır. Bu kuşatma 2 Ekim 1187 yılında zafer ile sonuçlanmış ve  Hıttin Savaşı olarak tarihe adını yazdırmıştır.

2 Ekim 1187 tarihli Hıttin Savaşı’nda Haçlı ordusu yenilgiye uğramış ve Hıristiyanların kutsal topraklar üzerindeki 88 yıllık hakimiyeti sona ermiştir. Dolayısıyla Sultan Selahaddin amacına ulaşmış ve Kudüs’ü İslam alemine kazandırmıştır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Hangi Gün?

Şimdi de gerçek bir tarihi olayı konu edinen Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi adlı dizinin hangi gün yayınlandığını cevaplayalım. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, pazartesi günleri TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşmaktadır. Dizinin yayın saati ise 20.00 olarak belirlenmiştir.

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi Nerede Cekiliyor 5

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Oyuncuları

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi nerede çekiliyor ve konusu nedir sorularının yanı sıra, dizinin oyuncuları da oldukça merak edilmektedir. Başarılı oyuncu Uğur Güneş ise bu kapsamda dizinin baş rolünde yer almaktadır. Dolayısıyla Selahaddin Eyyübi’ye hayat vermektedir.

Ancak dizi daha birçok başarılı oyuncuyu bünyesinde barındırmaktadır. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi oyuncuları aşağıdaki gibidir:

  • Uğur Güneş
  • İlhan Şen
  • Gülsim İlhan Ali
  • Tuvana Türkay
  • Mehmet Ali Nuroğlu
  • Ekin Türkmen
  • Gökçe Akyıldız
  • Doğan Bayraktar
  • Murat Han
  • Mustafa Konak
  • Buse Varol
  • Dilin Döğer
  • Erdinç Gülener
  • Sezgin Erdemir

Kudus Fatihi Selahaddin Eyyubi 7

Uğur Güneş Kimdir?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi adlı dizinin baş rolü Uğur Güneş, başarılı bir oyuncudur. 10 Kasım 1987 yılında doğmuş ve günümüzde 36 yaşındadır. Aslen Ankaralı olan ünlü isim, burada büyümüş ve Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nin tiyatro ve oyunculuk bölümünden mezun olmuştur.

Uğur Güneş kameralar karşısındaki ilk deneyimini üniversite yıllarında yaşamıştır. Bu kapsamda 2011 yılında yayınlanan 'Yeniden Başla' adlı televizyon dizisinde boy göstermiştir. Bu deneyiminin ardından ise Benim İçin Üzülme, Urfalıyam Ezelden ve Diriliş Ertuğrul gibi popüler dizilerde yer alarak kariyerine devam etmiştir.

Başarılı oyuncu Uğur Güneş, 2018 yılında yayınlanan Bir Zamanlar Çukurova adlı televizyon dizisiyle ise ilk defa baş rol olmuştur. Birçok başarılı sinema filminde de yer alan ünlü isim, günümüzde Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi kadrosunun baş rolünde yer almaktadır.

Muhabir: Ömer ARAZ