Koçarlı’da 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı değişti. Seçimi kaybeden Cumhur İttifakı’nın mevcut Belediye Başkanı AK Parti’li Nedim Kaplan görevine veda ederken, CHP’li Özgür Arıcı belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Göreve başlamasının ardından belediye ve belediye şirketlerinde inceleme yaptıran Arıcı, meclis toplantısı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

“MAAŞLARI ÖDEYEMEZ DURUMDAYIZ”

Belediyenin yaklaşık 200 milyon lira borcu olduğunu anlatan Arıcı, “31 Mart seçimleri sonrası mazbatamızı aldığımız gün itibari ile maalesef ki hem maddi, hem manevi anlamda taravmatik bir ilçe belediyesi teslim aldığımızı gördük. Ülke ekonomisinin kötüye gittiği alım gücünün azaldığı geçim sıkıntısının gündemden düşmediği bir süreçte gördük ki Koçarlı Belediyesi’nde herkes için durum böyle değilmiş. Devletin sağladığı imkan ile hizmeti getiren önceki dönem belediye başkanının kendini parlatma çabası ile bıraktığı enkaz içerisinde biz şu anda maaşları ödeyemez durumdayız. Gecesini gündüzüne katarak üç kuruş maaş için alın teri döken işçi kardeşlerim, devletin kadrolu memur çalışanları, bugün yarım maaş alırken tüyü bitmemiş yetim hakkı ve adalet üzerine siyaset yapan önceki dönem belediye başkanının en yakın adamı şirket müdürü M.K.’nin maaşı net 60 bin liradır” dedi.

“İŞÇİNİN ALIN TERİNE ÇÖKERCESİNE TAZMİNATINI ALMA DERDİNE DÜŞMÜŞ”

Şirket müdürünü hedef alan Arıcı, şunları kaydetti: “Bu maaşın hakkını verecek hangi görevleri layığıyla yerine getirmiş? M.K’yi bir kez çalışırken gören olmuş mu? Bu hangi emeğin karşılığıydı? M.K. seçimden hemen önce toplamda 300 bin TL içerde kalan parasını alıp bugün kayıplara karışarak bir de utanmadan ‘beni işten çıkartın’ diye ihtar çekmiş. Maaş alamayan işçi kardeşimin alın terine çökercesine tazminatını alma derdine düşmüş. Şirket müdürü, ‘işçinin, işvereninin güvenini kötüye kullanma, hırsızlık yapmak ve doğruluğa uymayan davranışlarda bulunmak’ sebebi ile işten çıkarılmıştır. Burada yazılanların hangisinin kendisine yakıştığının takdirini değerli kamuoyuna bırakıyorum.”

“ÇEK ÜSTÜNE ÇEK VERMİŞ”

Şirketi müdürünün Kaplan ile kurduğu ve Menderes Halk Ekmek’e kendilerine yakınlığı ile bilinen A.B.’den 2020 yılından bu yana toplamda 18 bin çuval un alındığını ve maliyetinin 10 milyon 580 bin lira olduğunu dile getiren Arıcı, “Kesilen faturalarda sevk irsaliyesi dahi yok. Alınan un karşılığında satılan ekmeklerden 4 milyonluk bir kasa kaydı mevcut. Bu alınan una karşılık gelirin bugün 28 milyon TL olması gerekir. Göreve seçildiğimiz gün A.B.’ye 15 nisan 2024 ödeme tarihli 200 bin TL, 15 Mayıs 2024 tarihli 200 bin TL, 1 Temmuz 2024 tarihli 300 bin TL çek kesilmiş. İlk çeki tarafımızca ödenmiştir. Bu tutara karşılık fabrikada 750 çuval un olması gerekir. İşin ilginç tarafı ne irsaliye var ne teslim fişi ne un ne ekmek üretimi. Bu paralar nerelerden nerelere gitti? Bunların hesabını sormak Koçarlı halkı adına boynumuzun borcu olsun. Önceki dönem belediye başkanı Nedim Kaplan seçimi kazanacağına o kadar emin hamlelerde bulunmuş ki çek üstüne çek vermiş ve zaten çıkmazda olan belediyeyi daha büyük bir çıkmaza sokmuştur. Kendi siyasi popülizmi adına verdiği iftar yemeği için yine şirketten 27 Temmuz 2024 tarihli 250 bin TL çek kestirmiştir” ifadelerini kullandı.

ÇALI SÜPÜRGESİ

Arıcı, Büyükşehir Belediyesi’nin yılda 2 bin adet çalı süpürgesi aldığının altını çizerek, “Koçarlı Belediyesi ise 2022 yılında 22 bin 2023 yılında 12 bin ve 2024 yılında 15 bin adet çalı süpürgesi almıştır. Ambar çıkış kayıtları yok” dedi.

Belediye parkları ile Millet Bahçesi ve Adnan Menderes Kent Ormanı tesislerinden önceki döneme denk gelen mart ayı toplam kazancının 247 bin 858 lira olduğunu açıklayan Arıcı, sözlerine şöyle sürdürdü:

“Göreve başladığımız günden bu yana yani nisan ayı gelirleri toplamı 723 bin 456 TL olarak kayıtlara geçmiştir. Burada da takdir siz değerli kamuoyunundur.”

Başkan Arıcı açıkladı! Kamyonlar işçi maaşları için satıldı... Başkan Arıcı açıkladı! Kamyonlar işçi maaşları için satıldı...

Çeklerle ilgili açıklamasını sürdüren Arıcı, “Koçarlılı esnaf M.O. tarafından belediyemize kesilmiş 140 bin TL ödenmemiş fatura bulunmakta iken, şirket üzerinden ne için verildiğini anlamadığımız 145 bin TL bir çek daha mevcut kesilen faturaya karşılık olarak verildiyse çift tahsilat ile belediyemiz zarara uğrayacak bu neyin çeki neyin sus payı?” şeklinde konuştu.
 

“SATMAYACAĞIZ”


Kaplan’ın seçimi kazandığını düşünerek, Yeniköy çamlığı koyun çiftliğinin bulunduğu alanı 4 parsel halinde 15 Nisan’da satmak üzere hazırlık yaptığını iddia eden Arıcı, Yeniköy halkının alın teri döktüğü o yerleri satmayacaklarının altını çizdi.

Önceki dönemden kalan belediye borç miktarının 200 milyon lira civarında olduğunu bildiren Arıcı, borçla ilgili detaylı raporları, belediye binası önüne pankart asarak, kamuoyuna duyuracaklarını dile getirdi.

ADNAN MENDERES KENT ORMANI

Sözü Adnan Menderes Kent Ormanı tesisine de getiren Arıcı, “2019 yılında Koçarlı Belediyesi işletmesine tahsis edilen Adnan Menderes Kent Ormanı, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı müdürlük tahsis yetkisini Sayın Aydın Valimize ve Koçarlı Kaymakamımıza vermiş. Belediyemiz tahsis süresinin uzatılması ve herhangi bir ihale yapılması durumunda bilgi verilmesini ve ihaleye katılmak istediğini talep etmiş olsa da hiç bir bilgi verilmeksizin kent ormanı işletmesi yeniden sulama birliğine verilmiştir. Seçim öncesi gazetelerde çıkan kent ormanında içkili alem haberlerini hepimiz okuduk. Ne dediler kendi ağızları ile söylediler o zaman orası sulama birliğindeydi o zamanın başkanı da yine önceki dönem belediye başkanıydı. Gelelim 2019 yılı itibari ile belediye başkanı ile birlikte gelen kent ormanına; 5 yılda ne kazandı, belediyeye kazancı ne kadar oldu? Belli saatten sonra neden girişine adam konuldu da bir Allah’ın kulu yukarıya çıkamadı?  Önceki dönem belediye başkanı kent ormanına neden bu kadar hassasiyet gösteriyor da babasının malı gibi kendi talimatı dışında kimseyi oraya sokmuyor. Bu sorulara cevap istiyoruz, kendi adımıza değil Koçarlı halkı adına. Gözümüz kulağımız kent ormanında bunu böyle bilin” diye konuştu.

“TÜM YASAL HALKLARIMI KULLANACAĞIM”

Arıcı, “Koçarlı halkının bir lirası ve bir karışını kimseye yedirmeyeceğim ve bu hususta tüm yasal halklarımı kullanacağım. Koçarlı halkı küs, esnaf küs, çalışan küs, biz gönülleri alacağız borçları kapatıp Koçarlı esnafı ile barışacağız. Tüm alışverişlerimizi esnafımızdan yapacağız. Halkımızla iç içe birlikte ortak akıl ile bu ilçenin üzerindeki karabulutları kaldıracağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Emrah Dinçer