Henüz muhasebe kayıtlarımıza işlenmemiş ama dışarıdan gelen faturalandırmalar var. Tamamıyla ilgili en kısa zamanda belgeleriyle birlikte kamuoyuna açıklama yapacağız.” dedi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Doğa Otel’de düzenlenen programa Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ferdi Uzun, Tingader Başkanı Arif Kunur ve çok sayıda basın mensubunun yanı sıra belediye meclis üyeleri katıldı.

Efeler Belediyesi Inceleme Altinda 467189 630F0Af01065D50Dc61A101491De7Dfa

“TİTİZ ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Programda Başkan Yetişkin, kreşlerle ilgili açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Efeler 09 SFK personeli ve takımda oynayan futbolcuların maaşlarının belediye üzerinden ödendiği yönelik iddialarla ilgili sorulan soruya cevap veren Yetişkin, “Çok titiz çalışma yapıyoruz. Hiç kimseyi zan altında bırakmak istemiyoruz. Delillerimizi, belgelerimizi hazırlayacağız. Bu konuda ciddi çalışmamız devam ediyor. Eğer böyle bir durum varsa olabileceğine ilişkin duyumlarımız var. Az çok gördüğümüz hususlar var. Bunların hepsini belgeleriyle kamuoyu ile paylaşacağız.” diye konuştu.

“DIŞARDAN GELEN FATURALANDIRMALAR VAR”

Efeler Belediyesi’nin mevcut borcunun ne kadar olduğuna dair sorulan soruyu da cevaplandıran Yetişkin, şu ifadeleri kullandı: “Ciddi bir borç yükümüz var. İlk meclis toplantısında kısmen açıklamıştım. Buna ilişkin daha henüz muhasebe kayıtlarımıza işlenmemiş ama dışarıdan gelen faturalandırmalar var. Tamamıyla ilgili en yakın zamanda kamuoyunu bilgilendirmek amaçlı belgeleriyle borcumuz şudur, şu şekilde olacaktır diye açıklama yapacağız. Borçlanma mutlaka acil çözülmesi gereken bir şey ama vatandaşımız da hizmet bekliyor. Biz şu anda sosyal projeler üzerinde çalışıyoruz. Vatandaşımız için de elimizden geldiği kadar yatırıma yönelik fizibilite çalışmalarımızı yapıyoruz.”

Efeler Belediyesi Inceleme Altinda Delil Ve Belgelerimizi Hazirlayacagiz 467189 Fef9A9004344Ba628666902E6279D9F5

“ÇÖZEMEZSEK YARDIM ALACAĞIZ”

CHP’li Dinç, “Fatih Gürer, nereye önerge vereceğini bile bilmiyor” CHP’li Dinç, “Fatih Gürer, nereye önerge vereceğini bile bilmiyor”

Söz konusu borçlar ve iddialarla ilgili ‘Müfettiş talep edecek misiniz’ yönelik soruya da cevap veren Yetişkin, “Şimdilik kendi çabalarımızla yapıyoruz ama eksikliklerin büyüğünü ya da küçüğünü tespit edersek ya da çözemeyeceğimiz bir şey olursa elbette yardım alacağız.” dedi. Başkan Yetişkin, Yağcılar İçi’nde uygulanan sıfır işgaliye uygulamasının devam edip etmeyeceğiyle ilgili esnafla bir araya geleceğine bunun sonucunda bir ortak karar alacaklarını söyledi. Kitap Kafe’lerden kapananın olmadığını vurgulayan Yetişkin, söz konusu kafeleri daha kullanışlı hale getireceklerini dile getirdi. Zafer Meydanı’ndaki otogar alanıyla ilgili önümüzdeki günlerde güzel gelişmelerin olacağının müjdesini veren Yetişkin, Efeler halkının en güzel şekilde hizmet edeceklerini vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ