Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında çıkartılacak toprak haritası ile kentteki tarım arazilerinin toprak sağlığı tespit edilerek çiftçilere yönelik arazi kullanım planlaması yapılacak.

Yüzde 25 kira zam sınırı devam edecek mi? Bakan Şimşek açıkladı Yüzde 25 kira zam sınırı devam edecek mi? Bakan Şimşek açıkladı

TOPRAK NUMUNELERİ ALINACAK

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Arazilerimizin toprak haritası çıkarılıyor. Toprak etüt ve sınıflandırma: Toprak analizleri ve detaylı digital toprak haritaların hazırlanması çalışmaları başlatılmıştır. Mayıs ayı itibarı ile başlayan çalışmalarda her 600 hektar alanda 1,5-2 metre derinlikte profil çukurları açılarak horizonların tanımlanması ve örneklemesi yapılacaktır. Bu çalışmaların tamamlanmasını mütaakip proje alanından analizler için toprak numuneleri alınacaktır. Tamamlanan çalışmalar sonucunda, toprak sağlığının tespiti, arazi kullanım planlaması için veriler elde edilecek ve üreticilerimiz ile paylaşılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ